3-метрова ограда вдигат в двора на основно училище Никола Обретенов“ в Русе, за да предпазят учениците

...
3-метрова ограда вдигат в двора на основно училище Никола Обретенов“ в Русе, за да предпазят учениците
Коментари Харесай

Джигити превърнаха двора на русенско школо в писта

3-метрова ограда вдигат в двора на основно училище „ Никола Обретенов “ в Русе, с цел да предпазят учениците от рискови водачи. Дворът на образователното заведение се е трансформирал в писта, където постоянно се провеждат автогонки.

Преди месеци шефът на учебното заведение Емил Тюлеков е засякъл по записите от охранителните камери водачи на коли, които си провеждат надпревари в двора на учебното заведение. Автогонките ставали сред 21.00 часа и среднощ, а за тях напомняли следите от автомобилни гуми, които преподавателите намирали по асфалта на сутринта.



" Много постоянно се случва - очевидно младежи от квартала, идват късно. Тук се вършат дрифтове. Веднъж бях очевидец по какъв начин една от колите се удари в пилона на спортното игрище. Разрушава се и асфалта. Създават се хиляди рискове. Има опция колите да катастрофират ", съобщи Емил Тюлеков пред Българска национална телевизия.

Освен нощем, водачи не стопират да минават през учебния двор на път към близката вилна зона и денем.

" Нещо по неприятно - по време на часовете по физическо образование водачи, които минават през игрището към вилната зона, нервно свирят на учениците, като че ли те са им отговорни и им пречат, с цел да преминат обикновено през спортната площадка ", сподели още той.

Строителството на оградата, която коства пет хиляди лв., ще стартира по едно и също време с построяването на нов физкултурен салон към учебното заведение. Освен това управлението на образователното заведение е кандидатствало с план и чака да му бъдат отпуснати пари за класна стая навън и за игрище за минифутбол.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР